روزنامه فرهنگی،اجتماعی،سیاسی،اقتصادی و ورزشی

زاینده رود

خواص خوراکی ها

خاصیت های بی شمار تخم کتان

کد خبر : 1042
۱۳۹۵/۰۶/۱۶ - ۱۶:۵۴
تخم کتان، حدودا ۶۰۰۰ سال مصرف خوراکی داشته‌است و احتمالا به راحتی می‌تواند نخستین ابرخوراکی کشت شده در جهان شود!این دانه سبب بهبود فرآیند هضم، کاهش کلسترول و میل شدید به قند و نیز متعادل شدن هورمون ها و شفاف شدن پوست می شود. تخم کتان همچنین می تواند با سرطان مبارزه کند و روند کاهش وزن را بهبود بخشد و این فقط بخش کوچکی از فواید آن است!. سلامت دستگاه گوارش شاید بزرگ ترین مزیت تخم کتان، توانایی آن برای بهبود سلامت دستگاه گوارش باشد. ALA موجود در کتان می‌تواند به حفاظت از پوشش دستگاه گوارش و حفظ سلامت آن کمک کند. ثابت شده‌است که این دانه برای افراد مبتلا به بیماری کرون یا دیگر بیماری‌های گوارشی مفید است؛ زیرا می‌تواند به کاهش التهاب روده کمک کند. کتان، فیبر محلول و نامحلول بسیار بالایی دارد و بدین وسیله می تواند سلامت دستگاه گوارش را بهبود بخشد و همچنین یکی از خوراکی‌هایی است که بالاترین میزان منیزیم را در جهان دارد.. مبارزه با سرطان مزایای دانه‌ کتان بارها و بارها ثابت شده است و حتی شامل مبارزه با سرطان پستان، پروستات، تخمدان و روده‌ بزرگ نیز می‌شود.مطالعه‌ای که در ژورنال تحقیقات سرطان بالینی منتشرشده، نشان داده است که مصرف این ماده می‌تواند خطر ابتلا به سرطان پستان را کاهش دهد. سه لیگنان موجود در آن  نیزمی‌تواند توسط باکتری‌های روده، به آنترولاکتون و انترودیول (که به طور طبیعی هورمون ها را متعادل می‌کنند) تبدیل شود و ممکن است دلیل اینکه دانه‌ کتان خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش می‌دهد، همین باشد.یکی دیگر از مطالعاتی که در ژورنال تغذیه به چاپ رسیده،  نشان داده است که لیگنان موجود در دانه‌ کتان ممکن است خطر ابتلا به سرطان آندومتر و تخمدان را کاهش دهد.